• 上海、杭州、黃岩中學四天考察交流團
  • 上海通識及文化遊學團
  • 福建文化及經濟考察團
  • 海南文化教育交流團
  • 認識一帶一路˙泉州廈門海上絲綢之路考察團
  • 家教會台灣升學及文化考察之旅
  • 台灣文化及升學考察之旅
  • 韓國首爾四天歷史文化考察團
  • 馬來西亞吉隆坡、馬六甲文化體驗團
  • 新加坡華文文化.升學考察團
  • 「雲南大理白族研習交流團」(十月);
  • 「日本群馬縣高崎北高等學校教育文化考察團」(一月);
  • 「國共分合之廣州篇」中史科考察團  (三月);
  • 「南台灣升學考察團」(四月);
  • 「尋找三國的故事之成都篇」中史科考察團  (五月);
  • 「相約在台北」中六畢業旅行  (六月)。

        我們深信,要提高學生對國家發展的認識和培養他們的國際視野,幫助他們走出去是第一步。

海外交流計劃

現代教育意義上的遊學,是20世紀隨着世界和平潮流和全球化發展進程而產生,並逐漸成熟的一種國際性跨文化體驗式教育模式。

積極鼓勵並正確引導青年學生,到人類不同文明的文化環境中去探訪、並沉浸其中,通過親自體驗而學習和理解。

本校每年均舉辦多個海內外交流團。除了自行籌辦外,我們亦積極參加由其他志願團體舉辦的交流團,務求使學生能走出課室、擴闊眼光、接觸不同文化、體驗生活、豐富閱歷。多年來,本校舉辦的交流團足跡除遍及祖國大江南北外,亦遠及鄰近亞洲國家。

我們舉辦的交流團先後到過北京、西安、武漢、上海、杭州、黃岩、廈門、廣州、中山、海南島、台北、台中,還有韓國首爾、馬來西亞吉隆坡、新加坡等。

 

海外交流發展 林偉亮主任

Overseas Exchange


				

Traveling to a new country will provide you with very many things to enjoy from the rich history of the land to the different foods that they enjoy. The culture benefits do not end there though. The benefits of exchange can be felt even after returning home.

International Cultural Exchange Section aims to provide students with opportunities to learn outside the traditional classrooms, interacting with people from a different culture and broadening their perspective about the world. Additionally, the friends that students make during the trip will be for a lifetime. During the cultural exchange tours, students have chances to interact with students of different nationalities. In recent years, apart from visiting the regions in mainland China, various cultural exchange tours were organized to different nations, including Japan, Singapore, Malaysia Kuala Lumpur, Korea and Taiwan.

Overseas Exchange Officer Mr. Samuel Kam

Overseas Exchange

曾走過的每一段路

韓國首爾四天歷史文化考察團
上海黃岩藝術旅遊考察團
日本高崎北高中交流團

日本高崎北高中交流團

家教會台灣升學團
海南文化教育交流團
中國雲南白族文化交流團